Make a Wish

Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage.

Geschiedenis

In 1980 woonde er in Phoenix, Arizona een klein jongetje: Chris. Chris was 7 jaar oud en was ernstig ziek. Hij had leukemie. Chris had één grote wens: hij wilde ontzettend graag politieman worden. Door zijn ziekte was de kans daarop niet groot. Twee politieagenten in Phoenix hoorden van zijn wens en waren erdoor geraakt. Zij lieten een klein uniformpje maken en regelden een motor waar Chris op paste. Vervolgens namen ze hem een dag mee op sleeptouw. De kleine agent schreef boetes uit aan alle voetgangers die hij tegenkwam! Chris genoot en vergat die dag dat hij ziek was.

De blijdschap van dit jongetje, ondanks zijn ziekte, was de aanleiding om The Make-A-Wish Foundation op te richten met het hoofdkantoor in Phoenix. Inmiddels is Make-A-Wish International een feit in 38 landen en 5 continenten. In 1989 werd Make-A-Wish Nederland opgericht. Het hoofdkantoor zit in Woerden. Aan Make-A-Wish Nederland zijn ongeveer 400 vrijwilligers verbonden verspreid over heel Nederland. Make-A-Wish Nederland heeft een vrijwillig bestuur en er werken 27 vaste medewerkers. Momenteel vervult Make-A-Wish Nederland meer dan 500 wensen per jaar.

Toekomst

Make-A-Wish Nederland heeft de ambitie te groeien, om zo in de toekomst nog veel meer liefste wensen te vervullen. Daarnaast zijn er ook steeds meer kinderen in Nederland die tot de doelgroep behoren. Met een groei in het aantal wensen is een stijging van de naamsbekendheid en groei van de structurele inkomsten onlosmakelijk verbonden.

Met Spotlight Pianos maakt u wensen waar

Spotlight Entertainment steunt Make-A-Wish Nederland. Van iedere show die gespeeld wordt gaat 5% van de gage naar Make-A-Wish Nederland. Zo steunt u samen met Spotlight Entertainment dit waanzinnige goede doel en maakt u de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte waar.

Spotlight Entertainment heeft tijdens haar optredens maar 1 doel. En dat is om iedereen een glimlach op zijn/haar gezicht te toveren. Een glimlach van plezier, herkenning, lol maken. Make-A-Wish Nederland heeft eigenlijk hetzelfde doel. Die onbetaalbare glimlach op een kind zijn/haar gezicht te toveren door een wens uit te voeren en daarvoor alles uit de kast te halen. Spotlight Entertainment zal dan ook waar gewenst aanwezig zijn om wensen van kinderen in vervulling te laten gaan.

Wilt u tijdens uw evenement ook aandacht vragen voor Make-A-Wish Nederland samen met Spotlight Entertainment vraag dan gerust naar de vele mogelijkheden.

Bezoek ook eens de website van Make-A-Wish Nederland: http://www.makeawishnederland.org

Search Spotlight Pianos
Share:
Profiles:
X